Според резултатите от последното проучване на Евробарометър над 75% от

...
Според резултатите от последното проучване на Евробарометър над 75% от
Коментари Харесай

Европейците показват рекордна подкрепа за еврото

Според резултатите от последното изследване на Евробарометър над 75% от жителите са на мнение, че единната валута е от изгода за Европейски Съюз. Това е най-високото ниво на поддръжка от началото на изследванията през 2002 година

Според резултатите от последното изследване на Евробарометър по отношение на еврозоната 76 % от запитаните са на мнение, че единната валута е от изгода за Европейски Съюз. Това е най-голямата поддръжка, регистрирана от въвеждането на монетите и банкнотите в евро през 2002 година насам, и съставлява нарастване с 2 процентни пункта спрямо миналогодишните рекордни равнища. В допълнение 65 % от жителите в еврозоната считат, че еврото носи изгоди на страната им, което също е най- високото отчитано до момента ниво. Мнозинството от жителите във всички 19 страни членки от еврозоната утвърждават общата валута, оповестиха от Европейската комисия.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер показа: Изминаха съвсем 28 години, откогато подписах Договора от Маастрихт, само че не преставам да имам вяра, че това е най-важният автограф, който в миналото съм полагал. Еврото, което неотдавна навърши 20 години, се трансформира в знак на единството, суверенитета и стабилността. През последните пет години работихме интензивно, с цел да преодолеем рецесията в Европа, с цел да подсигуряваме, че изгодите от работните места, растежа и вложенията доближават до всички европейци, и с цел да създадем европейския стопански и паричен съюз по-силен от всеки път. Аз и еврото сме единствените „ оживели “ от Договора от Маастрихт и съм удовлетворен, че в последните дни на работата ми като ръководител на Комисията нашата единна валута се радва на такава рекордно огромна поддръжка. Еврото е битка на цялостен един живот и един от най-ценните ни активи за бъдещето на Европа. Нека не стопираме да работим за това еврото да продължава да обезпечава разцвет и протекция на нашите жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР