Според регионалния министър Иван Шишков пътностроителните фирми трябва да винят

...
Според регионалния министър Иван Шишков пътностроителните фирми трябва да винят
Коментари Харесай

Регионалният министър с нови разкрития за парите на пътните фирми

Според районния министър Иван Шишков пътностроителните компании би трябвало да винят за проблемите си властта в интервала от 2018 до 2021 година.

Не беше работа на Народно събрание да взима това решение за разплащането със строителните компании, тъй като това беше работа на предходния министър от постоянния кабинет да направи преценка по какъв метод и по какъв начин да бъдат разплатени старите отговорности на пътните компании, съобщи Шишков пред Българска национална телевизия.
-->
По думите му, истината е, че казусът на пътните компании е за възлагания, които са се случвали в интервала 2018 до началото на 2021 година.

" Проблемът е, че тези възлагания, които са били един път неведнъж надвишени като финансова стойност и повторно, че част от тези поправки съставляват съществени настоящи поправки. Това е капан, в който попаднаха строителните компании и целия строителен отрасъл ", изясни Иван Шишков.

Той напомни, че при предходните два служебни кабинета те стачкуваха за това, че не са си получили парите, само че истината е, че имаше в бюджета 300 млн. лева и възлагане за над 1 милиарда лева

" Ако строителният отрасъл е неудовлетворен, то разумно е да бъде неудовлетворен от остарялото ръководство, което е управлявало страната доникъде на 2021 година Ние обаче сме в непрестанен разговор с тях, не ни изненада решението на Конституционния съд и на всички ни е ясно, че пари в бюджета тази година няма за старите вземания. Още повече, че от бюджета за тази година Народно събрание взе 500 млн. лева и разплати старите заплащания ", посочи министърът.

Шишков добави, че в случай че има опция до края на годината би могло да бъдат разплатени част от тези пари, а останалите да бъдат разплатени от бюджета за идната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР