Според ръководителя на външната политика на ЕС след повече от

...
Според ръководителя на външната политика на ЕС след повече от
Коментари Харесай

Държавите от ЕС не успяват да се споразумеят за руското петролно ембарго

Според ръководителя на външната политика на Европейски Съюз след повече от 10 дни договаряния страните - членки на Европейския съюз, не са съумели да реализират единодушие по предложенията за възбрана на вноса на съветски нефт, като Унгария е отпред на групата страни, които се опълчват на мярката .

Жозеп Борел съобщи: " Ще създадем всичко допустимо, с цел да деблокираме обстановката. Не мога да подсигурявам, че това ще се случи, тъй като позициите са много мощни. "

Предложеното ембарго върху съветския недопечен нефт е част от шестия пакет от наказания, препоръчан на 4 май по отношение на спора в Украйна.

Борел призна, че някои страни членки " са изправени пред повече компликации, тъй като са по-зависими, тъй като нямат изход на море " и че " разполагат с нефт единствено по тръбопроводи и то от Русия "

 

Страните от Европейски Съюз, които са мощно подвластни от съветския нефт, в това число Унгария, Чешката република, Словакия и България, неведнъж са изразявали своите възражения против възбраната. Унгарското държавно управление твърди, че ембаргото би нанесло пагубен удар върху стопанската система.

Миналата седмица унгарският министър на външните работи Петер Сиярто съобщи, че блокът не е съумял да откри метод за понижаване на вредите от ембаргото.

От края на февруари западните сили постановиха строги наказания на Русия поради военната ѝ атака в Украйна. Наказанията включват възбрана на вноса на въглища, заледяване на съветски активи, затваряне на небето за съветски самолети, включване на предприятия в черен лист и други ограничения.

 

 Освен че забрани достъпа на самолети на Европейски Съюз до въздушното си пространство, отговорът на Русия до момента се ограничаваше до наказания против избрани компании, свързани с изземването на съветски активи, и до искане " недружелюбните страни " да заплащат за съветския природен газ в рубли.

   Снимка: БГНЕС

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР