Според ръководителя на представителството на ЕК в България Огнян Златев

...
Според ръководителя на представителството на ЕК в България Огнян Златев
Коментари Харесай

Огнян Златев: Срещата във Варна е важна и за ЕС, и за Турция

Според ръководителя на представителството на Европейска комисия в България Огнян Златев срещата във Варна сред Европейски Съюз и Турция е значима с това, че демонстрира предпочитание разговорът да продължи. Според него тя е еднообразно значима и за двете страни, като добави, че е обикновено Европейски Съюз да изрази терзанията си за протичащото се в Турция и няма желание да прави взаимни отстъпки с нея.

"ЕС има право да изкаже терзанията си на глас. В заключенията на водачите се вижда общата позиция на Европейски Съюз - факт е, че Съюзът е обезпокоен от протичащото се в Турция, само че тя остава един от главните му сътрудници ", сподели Огнян Златев в ефира на Българска национална телевизия.

"Около средствата на Европейски Съюз би трябвало да се разбунят няколко легенди. Те не са за турския държавен бюджет, а да се помогне на сирийските бежанци в Турция. Средствата по първия транш към този момент дават резултат. Решението за отзоваването на посланика на Европейски Съюз в Москва е единомислещо и информацията, която водачите имат, е била задоволителна да се убедят, че има висока степен на възможност Русия да стои зад отравянето на някогашния ѝ разузнавач Скрипал. Това е дипломатически ход, който не значи, че дипломатическите връзки са прекъснати ", съобщи Златев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР