„Според публичната информация, с която разполагам, БСП са били против

...
„Според публичната информация, с която разполагам, БСП са били против
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: БСП бяха против назначаването ми за министър на отбраната


„ Според обществената информация, с която разполагам, Българска социалистическа партия са били срещу да стана министър на отбраната”. Това сподели в студиото на „ Здравей, България” проф. Тодор Тагарев, който беше спряган за сигурна номинация, след оставката на Стефан Янев.

„ На 28 февруари министър-председателят Кирил Петков разгласи моето име като единствена номинация, а не като алтернатива. След това избрани среди се активизираха, с цел да блокират моята номинация”, безапелационен е Тагарев.

По думите му България е единствената страна, в която към момента се води спор би трябвало ли да окажем военна помощ на Украйна.

„ Този спор стартира от висши места у нас и с него поддръжниците на съветската експанзия изнесоха своята защита на доста предни позиции”, сподели с военни термини проф. Тагарев и добави, че тезите, които сега се дискутират у нас са несъстоятелни. Трябва да се дискутира по какъв начин тъкмо да помогнем на Украйна, а не дали да го вършим, счита той.

„ Не виждам основна разлика сред тезата на Стефан Янев и тази на президента Румен Радев, че България не би трябвало да се намесва в спора сред Русия и Украйна. Те използваха даже една и съща фраза. Не бих желал да злоупотребявам с това до каква степен думите им се дължат на директно влияние”. Така Тагарев отговори на въпрос дали подозира зависимости от Кремъл на основни позиции у нас.

Проф. Тагарев назова спора сред Русия и Украйна черно-бял и го съпостави с този през 90-те години, когато Ирак атакува Кувейт. „ Сега също имаме страна агресор, в лицето на Русия, и страна жертва. В тази черно-бяла обстановка ние къде се намираме? Ние сме НАТО, само че споделяме, че няма да помогнем на жертвата. Това значи, че оказваме помощ на агресора”, сподели още той. Според Тагарев, поради храбрите и героичен дейности на украинските войска и народ, няма директна заплаха за сигурността на България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР