Според прозренията на Уил Клементе, основател на Vero Data, трайната

...
Според прозренията на Уил Клементе, основател на Vero Data, трайната
Коментари Харесай

Биткойн: Все още ли е удачен избор за дългосрочна инвестиция?

Според прозренията на Уил Клементе, създател на Vero Data, трайната стойност на Биткойн се крие в способността му да служи като благонадежден дълготраен актив на фона на провокациите на девалвацията на $ и инфлацията, пред които са изправени Съединени американски щати.

През последните години представянето на Биткойн ( BTC ), както и на по-широкия крипто пазар, демонстрира корелация с придвижването на S&P500. Вследствие на това възходящата икономическа неустановеност се отрази неподходящо на представянето на Биткойн, което накара някои да слагат под въпрос първичното му предопределение като хедж против инфлацията.

Въпреки това Клементе твърди, че Биткойн към момента може да се трансформира в първокачествен актив за продължителни вложения, изключително откакто наподобява, че американската стопанска система затъва от ден на ден в задължения.

Клементе акцентира, че с цел да може Съединени американски щати да предотврати финансова рецесия, би трябвало да реализира по-висок стопански напредък от темповете, с които се натрупва дългът. За страдание основаването на дълг в Съединени американски щати изпреварва икономическия напредък. Това демонстрира, че внезапното повишаване на дълга и обезценяването му дават безапелационна аргументация за притежаването на Биткойн.

Той твърди, че продължаващото обезценяване на валутата, съчетано с ескалиращата инфлация, основава съществени учредения за основаване на различна парична система. Тази динамичност предизвиква по-широкото разбиране на криптовалутите , изключително на Биткойн, поради преобладаващото разбиране, че той към момента служи като надеждна отбрана против дълготрайната инфлация.

Дори в изискванията на вяла пазарна интензивност Биткойн продължава да не се подчинява на общоприетите трендове. Продължаващата инфлация и ескалиращото дългово задължение евентуално ще оказват резистентен напън върху американската стопанска система и световния финансов пейзаж. При подобен сюжет търсенето на Биткойн е на път да се задържи.

Най-новите опасения са съсредоточени към евентуалното въздействие на корекциите на лихвените проценти върху динамичността на цените на Биткойн, защото лихвените проценти дефинират достъпността на ликвидността.

Вероятно е обаче BTC да преодолее тези краткосрочни провокации и евентуално да се откъсне от корелацията си с S&P500, изключително откакто идната бича фаза набере скорост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР