Според проучване едва половината от хората, които смятаме за приятели,

...
Според проучване едва половината от хората, които смятаме за приятели,
Коментари Харесай

7 сигурни знака, че е време да сложите край на това токсично приятелство. Колкото и да ви е трудно!

Според изследване едвам половината от хората, които считаме за другари, мислят същото за нас. Тези хора евентуално прекарват време с нас, тъй като желаят нещо или имат потребност от нас. А може би просто считат, че повече „ другари “ са добре за имиджа. Дори другарството ви да е почнало като шерване на общи мисли и ползи, с времето може да прерасне в нещо напълно друго. Разбира се, разногласия и неразбирателства се случват и сред най-хубавите другари, само че в случай че взаимоотношенията ви с даден човек ви натоварват и ви носят повече негативни страсти, е време да преосмислите тази връзка.

Ето някои сигурни признака на токсичния другар:

1. Постоянно ви съпоставя с другите си другари.

Ако вашият другар непрекъснато ви повтаря, че другите му другари са доста по-интересни, умни, изобретателни, сполучливи, правилни от вас и че си изкарват ужасно дружно, най-вероятно се пробва да ви накара да ревнувате или да се почувствате като простак.

2. През по-голямата част от времето, до момента в който сте дружно, говорите за проблемите или нещата в живота на вашия другар, само че той не се интересува от вашите неща.

Ако приятелят ви няма самообладание да ви опише последните вести към себе си, в това няма нищо неприятно. Но в случай че приказва единствено за себе си и не демонстрира никакъв интерес към вашия живот или си намира незабавно занятие сега, в който заговорите за себе си, нещата не са наред.

3. Критикува ви безпощадно, само че не приема вашите рецензии.

Честността във всяка връзка е от извънредно значение. Градивната рецензия може да бъде същински потребна, в случай че си задоволително зрял, с цел да я приемеш и оцениш. Токсичният другар обаче най-вероятно се счита за идеален, а в това време си умира да акцентира вашите дефекти. Неговата цел не е да ви каже истината в очите, а да ви засрами или унижи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР