Според процедура, приета от Академичния съвет на Софийския университет Св.

...
Според процедура, приета от Академичния съвет на Софийския университет Св.
Коментари Харесай

Четири са кандидатурите за ректор на СУ

Според процедура, призната от Академичния съвет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", в 17:00 ч. на 20 октомври 2023 година изтече срокът за издигане на кандидатури за ректор на Софийския университет. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Кандидатурите за поста са четири: акад. проф. дфзн Николай Витанов, проф. доктор Климент Найденов, проф. доктор Георги Вълчев и проф. дпн Милен Замфиров.

Кандидатурата на акад. проф. дфзн Николай Витанов е издигната от Факултетния съвет на Физическия факултет.

Кандидатурата на проф. доктор Климент Найденов е издигната от Общото заседание на Геолого-географския факултет.

Кандидатурата на проф. доктор Георги Вълчев е издигната от Факултетния съвет на Философския факултет.

Кандидатурата на проф. дпн Милен Замфиров е издигната от Факултетния съвет на Факултета по науки за образованието и изкуствата.

На 22 ноември 2023 година Общото заседание на Софийския университет ще избере еднолични и групови органи на ръководство и надзор на Софийския университет.

Вторият мандат на настоящия ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков изтича през ноември. На 17 ноември 2015 година той бе определен за ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за първи четиригодишен мандат. На 20 ноември 2019 година проф. Герджиков бе избран отново за ректор на СУ за втори четиригодишен мандат, който приключва в този момент през ноември.  

Преди проф. Анастас Герджиков ректор на Софийския университет за два мандата - общо за осем години, беше историкът проф. Иван Илчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР