Според прогнозата на дежурния синоптик в НИМХ-Варна, под влияние на

...
Според прогнозата на дежурния синоптик в НИМХ-Варна, под влияние на
Коментари Харесай

НИМХ-Варна: Топло за сезона време, вятърът край морето стихва следобед

Според прогнозата на дежурния синоптик в НИМХ-Варна, под въздействие на преминаващ фронт през днешния ден денят ще стартира с облачно време, ще превалява дъжд, вятърът от запад, по-късно от северозапад, за малко, само че сензитивно ще се усили.

Сутринта ще е топло с високи минимални температури от 6 до 11 градуса. Следобед облачността ще намалее, вятърът последователно ще отслабне. Дневните температури, спрямо температурите от вчерашния ден, ще се намалят и ще са 8-13 градуса, за Варна към 13°. Вълнение наоколо до брега 2, по носовете и в намерено море 3-4 бала. Температура на морската вода 6-7 градуса.

Студеният фронт през днешния ден на обед към този момент би трябвало да е минал през България, а преваляванията на практика до час – два ще спрат, изясни в предаването " Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

Вятърът от Северозапад обаче ще остане мощен и плевел.

След това в събота и неделя ще има прелестно време, а вторник, сряда и четвъртък ще имаме обикновено февруарско време с превалявания и възможност за сняг, предвижда той.

По думите му средиземноморски циклон ще се зароди в региона на Генуа в понеделник и ще донесе превалявания във вторник, като е допустимо те да бъдат повече от 25 литра на квадратен метър.

По високите котловинни полета на Западна България преваляванията ще са от сняг и евентуално София ще види последния за февруари сняг. След това влизаме в март с динамичност и относително топло време, означи проф. Георги Рачев. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР