Според премиерът Бойко Борисов западните лидери си измислят причини България

...
Според премиерът Бойко Борисов западните лидери си измислят причини България
Коментари Харесай

Борисов си намери виновен: Западните лидери си измислят причини да не влезем в Шенген

Според министър председателят Бойко Борисов западните водачи си измислят аргументи България да не влезе в Шенген, оповестява БНР. Обвинението на Борисов пристигна по време на лекция ”Нова роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро ръководство на миграцията ”.
" Провалът ни във външната политика, допускането на геостратегическите играчи в света да пазят или да обслужват своите ползи - всичко на процедура се обърна и пристигна като проблем в Европа. Знам, че това не е съвременно, знам, че това е рисковано да се приказва, само че това са истините и до този миг никой не е могъл и да ме обори ", изясни Борисов.

По думите му България е образец за бърз триумф няколко държавни управления да създадем заграждения. " Похарчихме стотици милиони. Разбира се, тук е и мястото да благодаря на Европейския съвет от Братислава, когато безусловно всички сътрудници гласоподаваха тези пари ", добави министър председателят.

За огромна неправда приказва министър-председателят. " Най-добре защитаваната граница, запитвам в едната страна толкоз милиарди се изляха, и на процедура резултатът е доста дребен. Не е заслужено да си измисляте някакви претекстове, които ги няма ", безапелационен е Бойко Борисов.

Още през днешния ден би трябвало да се даде вероятност за интеграция на Западните Балкани в Европейски Съюз, желае министър председателят. Припомняме по-рано през днешния ден на публична среща в Брюксел министър председателят Бойко Борисов и президентът на Европейската капиталова банка Вернер Хойер разискаха опциите за съдействие по плановете за съгласуваност на Западните Балкани и Европейския съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР