Според последния доклад на британското разузнаване руските военни навярно вече

...
Според последния доклад на британското разузнаване руските военни навярно вече
Коментари Харесай

Украйна постига значителни успехи срещу руската армия

Според последния отчет на английското разузнаване съветските военни вероятно към този момент са изтеглили частите си от района на Харков. От средите на проруските сепаратисти в Украйна реагираха саркастично на тази вест, потвърждавайки, че става дума единствено за прегрупиране на силите в Донбас.

Сражения край Купянск и Изюм

Според Киев украинската войска продължава да си връща окупирани от Русия територии в Източна Украйна. Отвоюван е бил и град Изюм, оповестяват редица информационни организации, което се прави оценка като кулминационна точка на досегашната масирана контраатака на украинците. Наскоро те съумяха да завладяват най-малко 30 обитаеми места в Харковска област.

Изюм служеше на руснаците като изходна точка за по-мащабна атака на украинска територия. Оттам армията на Москва щеше да има опция да се насочи на юг и да обхване в клещи района на Донецк, като обкръжи огромните украински военни поделения, които се намират там. Само че в този момент съветските войски сами се оказаха застрашени от обръч. Затова Москва разпореди оттегляне. Причината за това е светкавичното навлизане на украински войски, които навлязоха на километри във вътрешността в окупираните от руснаците територии.

Според изказване на президента Володимир Зеленски украинската войска към този момент е отвоювала " 2000 км. територия " от съветските войски през този месец. Остана неразбираемо обаче дали президентът приказва за квадратни километри.

" Руската войска ни сподели гърба си "

Още в четвъртък командващият украинската войска Валерий Залужний съобщи, че досега неговите войски са отвоювали 1000 кв. километра земя от съветската войска. " През последните няколко дни съветската войска ни сподели най-хубавата си страна - гърба си ", сподели президентът Зеленски. Това беше " добър избор за тях ". В Украйна " няма място за окупаторите ", съобщи още президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР