Според последния бюлетин на Министерството на здравеопазването и Висшия здравен

...
Според последния бюлетин на Министерството на здравеопазването и Висшия здравен
Коментари Харесай

Рязък скок на случаите на Ковид-19 в Италия

Според последния бюлетин на Министерството на здравеопазването и Висшия здравен институт, публикуван през днешния ден, случаите на КОВИД-19 са се нараснали с 44% през последната седмица, съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Броят на новите случаи се е нараснал от 21 316 на 30 777, което удостоверява към момента ниския, само че възходящ % на заразяване в страната. 

Заболеваемостта също по този начин се е повишила до 52 случая на 100 000 души, спрямо 36 на 100 000 през миналата седмица.

Броят на хоспитализациите също са се нараснали от 3% на 3,8% от общия брой регистрирани, като са заети общо 2378 кревати.

Наблюдава се леко нарастване на настанените в интензивни отделения - 0,9% от лицата с положителни проби, по отношение на 0,6% при предходното изследване.

„ Като се има поради епидемиологичната обстановка, се предлага да се засилят ограниченията за отбрана и предварителна защита, като да вземем за пример имунизирането на хората с по-слаба имунна система “, се споделя в бюлетина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР