Според Политико за еврокомисаря по съседство и разширяване Оливер Вархели

...
Според Политико за еврокомисаря по съседство и разширяване Оливер Вархели
Коментари Харесай

Politico: Проблем на България и С. Македония е, че ЕНП не е твърда към Борисов

Според Политико за еврокомисаря по съседство и разширение Оливер Вархели най-лошият миг за Европейски Съюз е неразбирателството сред България и Северна Македония. Отпорът на България за започване на договаряния за участие със Северна Македония заради двустранен спор за езика и идентичността нанесе удар по задачата на Комисията да стартира договаряния преди края на годината.
Някои дипломати упрекват Вархели, че е прекомерно мек във връзка с София, само че множеството споделят, че главният проблем е, че дясноцентристкият алианс на Европейската национална партия (ЕНП) не е била задоволително твърда към българския водач Бойко Борисов, министър председател на ЕНП.

Постоянна рецензия към Вархели е, че той е прекомерно сензитивен към унгарските ползи, а не към Европейски Съюз като цяло. „ Когато приказва за Сърбия, той наподобява подготвен да си " затвори очите “ поради тесните връзки сред Сърбия и Унгария в енергийния бранш, сподели един посланик. Служител на Европейски Съюз отхвърли тези изказвания, като съобщи, че работи по същия метод като другите комисари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР