Според Петър Янков добре е да сменим гумите със зимни

...
Според Петър Янков добре е да сменим гумите със зимни
Коментари Харесай

Синоптикът Петър Янков: Добре е да сменим гумите със зимни до 10 ноември

Според Петър Янков добре е да сменим гумите със зимни до 10 ноември

" Намираме се във вихъра на сиромашкото лято. Това ще продължи, макар очакваните валежи през почивните дни, които ще намалят температурите - дневните ще бъдат към от 14 до 19 градуса в обитаемоте места, а по планините ще превали и мокър сняг. Топлото време ще продължи до 10-11 ноември, след което ще настъпи цялостен поврат със съществени поръчки на зимата. " Това прогнозира синоптикът Петър Янков в ефира на " България заран " в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му би било добре водачите да сменят гумите си със зимни до 10 ноември, защото след тази дата се чакат валежи от сняг.

" Очакват се внезапни захлаждания. От 13-и до 16-и ноември в обитаемоте места се чакат температури сред 2 и 10 градуса по най-топлите места. В северните елементи на страната ще превалява и сняг, само че няма да има съществени натрупвания ", предвижда Янков.

Според синоптика съботата ще бъде по-подходяща за планински туризъм. Валежи се чакат в неделя - по-съществено в крайните югозападни региони поради средиземноморски циклон.

" С нахлуването на по-студен въздух след 10-11 ноември ще се реализира и едно увеличаване напразно ", подчерта синоптикът.

Петър Янков обобщи, че в този интервал от годината времето е динами
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР