Според първоначалната експертиза откритият в шахта на Народното събрание охранител

...
Според първоначалната експертиза откритият в шахта на Народното събрание охранител
Коментари Харесай

Градският прокурор на София: До трупа на охранителя в шахтата на парламента е намерена…

Според първичната експертиза откритият в шахта на Народното събрание охранител е умрял при рухване от високо, няма доказателства за съответно отговорно лице. Това сподели по време на брифинг градският прокурор на София прокурор Емилия Русинова.

Русинова изясни, че по случая със гибелта на чиновник на охранителна компания на строителен обект в постройката на Народното събрание на пл. „ Княз Александър Батенберг “ е формирано досъдебното произвеждане за закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс - за породена гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание.

Тя изясни, че охранителната компания, в която е работил, умрелият, е била наета от фирмата-изпълнител на градежа, с цел да пази инструментите, като защитата е била осъществявана през тъмната част на денонощието.

„ Установени са притежателите на охранителната компания, открит е техническият началник, конфискувани са видео камери, назначени са експертизи, осъществени са първичен и още един оглед на мястото “, изясни Емилия Русинова.

По думите ѝ при втория оглед са открити знаци, които демонстрират, че има отворена дупка. „ В хода на следствието е открито, че умрялото лице евентуално към тази строителна площадка се е намирало в тъмната част на денонощието – там е открита чаша с кафе, а долу до самото тяло е открита бъркалката от кафето. Същата вечер, когато лицето е било на промяна, чиновници на НСО, които също са били на промяна, са забелязали лицето да отива към кафе машината, след което повече придвижване на лицето не е видяно “, изясни прокурорът.

Русинова съобщи, че първичната съдебно-медицинска експертиза открива, че повода за гибелта е съчетана черепно-мозъчна и гръдна контузия, която е присъща за рухване от високо.

Към сегашния миг доказателствата по делото сочат единствено и само закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс. Към сегашния миг не сме събрали доказателства за съответно отговорно лице, заради което няма и притеглен в качеството на обвинен. Цялостен разбор ще се извърши след правенето на всички експертизи по делото, сподели още градският прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР