Според ОЧИ най-много рискови секции има в Силистра, Разград, Шумен,

...
Според ОЧИ най-много рискови секции има в Силистра, Разград, Шумен,
Коментари Харесай

Антикорупционният фонд: Същинският престъпник за купения вот са политическите играчи

Според ОЧИ най-вече рискови секции има в Силистра, Разград, Шумен, Бургас, Стара Загора, София, Пазарджик и Благоевград. Данните от предходните парламентарни избори дават информация за обитаемоте места, в които има висока централизация на рискови секции, показват от платформата.

 

Относно картите, които Антикорупционният фонд създава, като показва рисковите секции, Русинов разясни: „ Винаги изкарваме анализите след самите избори, само че концепцията е да се употребяват преди идващите избори, с цел да се види къде е имало риск. Априлските избори 2021 година са сходни като подтекст (заради връщането на хартиената бюлетина – бел. ред.) От друга страна, един път или два пъти секция прояви ли капацитет като рискова, ние я възприемаме като такава по принцип и може да бъде открита на картата “.

 

Купуването на гласовете се реализира преди изборния ден, подсети Марио Русинов пред БНР. „ Парите се раздават по-рано, заръките се вършат по-рано, тъй че сега би трябвало да са дейни от Министерство на вътрешните работи “.

 

Обединението за почтени избори набира искащи да подкрепят активността му за битка против порочните изборни практики. Целта му е да се увеличи информираността за другите типове операции на вота, както и способи за предотвратяването им в изборния ден. ОЧИ имат и форма за регистрация като наблюдаващ през платформата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР