Според ново проучване на CNN, проведено от агенция SSRS, повечето

...
Според ново проучване на CNN, проведено от агенция SSRS, повечето
Коментари Харесай

Повечето американци са против нова помощ за Украйна

Според ново изследване на CNN, извършено от организация SSRS, множеството американци се опълчват на това Конгресът да позволи в допълнение финансиране за подкрепяне на Украйна във войната ѝ с Русия, а обществеността е разграничена по въпроса дали Съединени американски щати към този момент са създали задоволително, с цел да оказват помощ на Киев.

Като цяло 55% споделят, че Съединени американски щати не би трябвало да уголемява финансирането за поддръжка на Украйна, против 45%, които споделят, че Конгресът би трябвало да позволи такова финансиране. 51% считат, че щатите към този момент са създали задоволително, с цел да оказват помощ на Украйна, а 48% - че би трябвало да създадат повече. Проучване, извършено в първите дни на съветската инвазия в края на февруари 2022 година, сподели, че 62% считат, че Съединени американски щати е трябвало да създадат повече.

Партийното разделяне се е нараснало и от времето на това допитване, като множеството демократи и републиканци към този момент са на противоположни позиции по въпросите за ролята на Съединени американски щати в Украйна.

Мнозинството, само че не всички (68%) от тези, които споделят, че Съединени американски щати би трябвало да създадат повече в поддръжка на Украйна, поддържат спомагателното финансиране, както и 23% от тези, които споделят, че Съединени американски щати към този момент са създали задоволително.

Когато са запитани съответно за типовете помощ, които Съединени американски щати биха могли да дават на Украйна, се следи по-широка поддръжка за помощ при събирането на разследваща информация (63%) и военно образование (53%), в сравнение с за даване на оръжие (43%), като в същото време доста едва се поддържа присъединяване на американски военни сили в бойни интервенции (17%).

Повечето американци, които считат, че Съединени американски щати би трябвало да вършат повече в поддръжка на Украйна, поддържат даването на помощ за събиране на разследваща информация (75%), военно образование (68%) и оръжия (60%), до момента в който измежду тези, които считат, че Съединени американски щати към този момент са създали задоволително, единствено събирането на разследваща информация получава поддръжката на болшинството (52%).

Мнозинството от американците показват угриженост, че войната на Русия в Украйна ще заплаши националната сигурност на Съединени американски щати (56%), само че това е доста по-малко от февруари 2022 година (тогава 72% са били загрижени за заканите за сигурността на САЩ).

Проучването на CNN е извършено от SSRS от 1 до 31 юли измежду инцидентна национална извадка от 1279 пълнолетни лица, интервюирани по пощата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР