Според ново по-голяма част от градовете с най-добър публичен транспорт

...
Според ново по-голяма част от градовете с най-добър публичен транспорт
Коментари Харесай

Топ 10 града в света с най-добър публичен транспорт. Европа доминира в класацията

Според ново по-голяма част от градовете с най-хубав обществен превоз в света се намират в Европа. Проучването на консултантската компания Oliver Wyman и Калифорнийския университет в Бъркли прави оценка предлагането на публичен превоз в градовете. Класирането се дефинира от инфраструктурата, общественото влияние, успеваемостта на системата и мрежовата иновация.

Хонконг държи първото място в показателя за градска подвижност за 2022 година като съгласно него е най-хубавият град в света за публичен превоз. Транспортната мрежа на града се хвали не с това, че е налична, само че и за това, че има висока плътност на гарите и добра железопътна инфраструктура. Въпреки това към момента може да се усъвършенства, съгласно анализаторите, които допускат, че може да употребява приложение за смарт телефон, с цел да помогне на пасажерите да се ориентират по-добре в града.

 A map of the world showing which cities have the best public transport.

Повечето от мрежите за публичен превоз с най-голям рейтинг в света са в Европа. Цюрих е на второ място, следван от Стокхолм (3-то), Хелзинки (5-о), Осло (6-о), Париж (8-мо), Берлин (9-о) и Лондон (10-о). В противоположния завършек на проучването и класирани най-отзад са Рияд (57-мо), Найроби (59-о) и Джеда (60-о).

Добрата системата за публичен превоз в града въздейства доста върху метода на живот на жителите. " Една дейно ръководена система може освен да насърчи живеещите в града и туристите да пътуват с обществен превоз, само че може да обезпечи по-равен достъп до спомагателни способи на подвижност, работни места, търговски центрове и други ", се споделя в отчета.

Пандемията докара до огромна смяна - повече хора, които работят от у дома и към този момент не пътуват толкоз постоянно. Авторите на отчета предизвестяват, че в случай че транспортните системи не са в положение да върнат някои от тези пасажери, тогава в бранша могат да бъдат изложени на риск от загуба на работни места.

Проучването проучва системите за публичен превоз в 60 огромни града по света, класирайки ги въз основа на тяхната инфраструктура, обществено влияние, пазарна " прелест ", успеваемост на системата и мрежова иновация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР