Според новите данни във Великобритания, броят на празните търговски центрове

...
Според новите данни във Великобритания, броят на празните търговски центрове
Коментари Харесай

Призрачните магазини на Великобритания: броят на празните търговски обекти продължава да расте

Според новите данни във Англия, броят на празните търговски центрове и магазини по основните улици се е нараснал фрапантно през последните три месеца. Британският консорциум за търговия на дребно (BRC) и локалната компания за данни (LDC) са открили, че магазините за облекла са били най-силно наранени от пандемията.

Основната причина за това продължаващия растеж на онлайн бизнеса в стилния бранш и затварянето на физическите магазини на доста фешън институции на Острова като Debenhams и Arcadia.
 Липсващи артикули и празни лавици в магазините: Пандемията донесе недостиг във Англия
Липсващи артикули и празни лавици в магазините: Пандемията донесе недостиг във Англия

Купувачи в Обединеното кралство сигнализират, че рафтовете и хладилниците са празни, написа Independent

В момента всеки пети магазин на приблизително огромна комерсиална улица във Англия стои празен. Това са 19,4% свободни места. Следват комерсиалните обекти на основните улици със претовареност от 14,5% и дребните бутици - 11,5%. Данните са за второто тримесечие на годината.

Изпълнителният шеф на BRC Хелън Дикинсън разяснява тематиката пред английските медии по този начин:

" Не е изненадващо, че броят на затворените магазини във Англия продължава да пораства, откакто множеството търговци на дребно са били в блокиране за повече от година ". Като прибавим и комерсиалните обекти, които са ориентирали бизнеса си най-вече или напълно онлайн, картинката се запълва, разясняват анализатори на пазара.

Големите молове също имат съществени финансови проблеми. Една трета от магазините в тях към момента са празни и няма изясненост по кое време и дали това ще се промени.
 Нарастваща инфлация и рекорден държавен дълг във Англия
Нарастваща инфлация и рекорден държавен дълг във Англия

Дългът на страната не е бил толкоз висок повече от половин век

Нараства и броят на съкратените консултанти от магазините като се чака наклонността да се резервира и през идващите месеци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР