Заради ремонт коловозите на Централна гара ще бъдат затворени най-малко

...
Заради ремонт коловозите на Централна гара ще бъдат затворени най-малко
Коментари Харесай

Централна гара затворена за влакове от Северна България за 15 месеца

Заради ремонт коловозите на Централна гара ще бъдат затворени минимум за петнадесет месеца за влаковете, които са движат на север - за Видин, Русе, Варна. Композициите ще потеглят и стопират от и на гара София-Север. Пътниците, които идват на централна гара ще могат да употребяват електромотрисни влакове, с които ще се вършат прехвърлянията до жп гара София-Север.  Те ще  идват и отпътуват единствено на тринадесети преден коловоз при шести перон, оповестяват от НКЖИ.
Най-натоварените утринни пътнически влакове, които пътуват през Искърското дефиле, ще се движат непосредствено до Централна гара София, без да се постанова пасажерите от тях да се прекачват на жп гара София-Север. Без прехвърляне ще пътуват и нощните композиции сред София и Варна през Горна Оряховица, които ще се движат по обиколно трасе през Курило и Илиянци - Казичене - Искър.
През този интервал за обслужване на влаковете по направленията София - Подуяне пътническа, София - Волуяк и София - Захарна фабрика ще бъдат въведени в употреба веч(е ремонтираните трети, четвърти и пети коловози, като пасажерите ще могат да употребяват първи, втори и трети перони на Централна гара София.
Модернизацията на коловозното развиване на Централна гара София попада в обсега на план „ Развитие на железопътен възел София: железопътен сектор Централна гара София - Волуяк " и се финансира по Механизъм за свързване на Европа. Подробна информация по отношение на краткотрайните промени в придвижването на влаковете, свързани с ремонта, клиентите на БДЖ ще могат да получават от чиновниците на гишетата „ Информация ", билетните каси в железопътните бюра и гари, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на формалната интернет страница на сдружението:.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР