Правителството ще пусне процедура по изготвяне на проект за разширяване

...
Правителството ще пусне процедура по изготвяне на проект за разширяване
Коментари Харесай

Обещават разширяване на ГКПП-Малко Търново

Правителството ще пусне процедура по правене на план за разширение на граничния контролно-пропускателен пункт " Малко Търново ". Това са се разбрали на среща при премиера Димитър Главчев министрите на Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов, на районното развиване Виолета Коритарова-Касабова, на екологията Петър Димитров, зам.-министър на финансите Стефан Белчев, шефът на организация „ Митници “ Георги Димов, ръководителят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев, както и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев, оповестяват от правитествения пресцентър.

Както е известно, при нечовешката натовареност на най-големия пункт с Турция (и надлежно - въобще с Азия)  ГКПП - Капитан Андреево, мнозина жители, в случай че са с лек автомобил, избират Малко Търново.

" Едновременно с това интернационалният път Е-87 се явява и свързващ Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ на българо-румънската граница с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ по продължение на черноморското крайбрежие ", припомнят през днешния ден от Министерски съвет.

До няколко дни следва организация „ Митници “ да изготви техническа спецификация на проекта и процедурата да бъде задвижена предпочитано.

Ето и истинското прессъобщение от Министерски съвет:

Започва процедура по разширение на гранично контролно-пропускателен пункт „ Малко Търново “

Започва процедура по правене на план по разширение на гранично контролно-пропускателен пункт „ Малко Търново “. За това се договориха виновните за задачата институции на среща при премиера Димитър Главчев. На нея участваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова, министърът на околната среда и водите Петър Димитров, заместник-министър на финансите Стефан Белчев, шефът на организация „ Митници “ Георги Димов, ръководителят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев, както и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

Кметът благодари на премиера Главчев за бързата реакция на страната и готовността на всички отраслови институции да спомагат за разширението на пункта за облекчение на трафика. Илиян Янчев срещна министър-председателя с нуждата от модернизирането на пункта, който е значим транспортен кулоар сред България и Турция. Едновременно с това интернационалният път Е-87 се явява и свързващ Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ на българо-румънската граница с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ по продължение на черноморското крайбрежие.

До няколко дни следва организация „ Митници “ да изготви техническа спецификация на плана за разширението на пункт „ Малко Търново “ и процедурата да бъде задвижена предпочитано по отрасловите институции.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР