Според нея западните страни искат да видят здрава защита на

...
Според нея западните страни искат да видят здрава защита на
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Без да разбием каналджийските канали, няма да видим Шенген

Според нея западните страни желаят да видят здрава отбрана на границите, по-силни наказания за каналджии, трафиканти. „ Реални, забележими, сурови санкции на каналджии не знаем ”, изясни дипломатът.

 

По този въпрос имаше едно предложение на министър-председателя Денков да предложения специалисти да от двете страни. Това е доста много добра стъпка. Преди доста време отново ни посещаваха такива групи, само че беше в напълно друга конюнктура, в този момент е неотложно фактически да дойдат тези експертни хора, които да оценят на място какво прави България и само по този път, изпод нагоре от експертното равнище към политическото равнище можем да се надяваме да има някаква смяна до декември. Истината е, че имаме броени месеци до окончателното решение за тази година, каза  Поптодорова.

 

Тя разяснява и стъпките, които България предприе за влизането в Шенген.

Стъпка във връзка с законодателството не може да се случи по най-хубавия метод, в случай че се бърза. За страдание, би трябвало да го отчетем, законът би трябвало добре да отлежи, той би трябвало да бъде добре пробван или най-малкото да се направи оценка за въздействието му, което прочее е обвързване още пред приемането ни в Европейския съюз. Всяко законодателство преди да бъде дефинитивно признато, би трябвало да премине през инспекция на действителността на метода, по който работи в живия живот, сподели тя.

 

Тоест, доста е добре, че тръгнахме да подхващаме законодателни промени във връзка с корупцията, във връзка с промяната в правосъдната система, само че не трябва да наподобяват като под паника дейности и бързи дейности, а да се покаже поредност. Иска се предсказуемост и доказателства за това, че стават необратими тези стъпки във връзка с господство на закона, на битка с корупцията, сподели още дипломатът.

 

Да, мигрантите са съответната причина, мигрантската тематика, тя няма да почине. Тук би трябвало да ангажираме безусловно и Европейския съюз за това, което вършим. Европейски Съюз желае да види здрава отбрана на границата ни, препятстване на такива талази от мигранти, които нахлуват в посока Европа, желае да видят по-силни наказания. Защото сега действителни, забележими и по този начин ги нарека сурови санкции на каналджии, не знаем и няма такива. Това е също очевидно доказателство за обстоятелството, че България съществено мисли по този въпрос. Трябва да се разбият мрежи на каналджии, защото има два пътя за навлизане на мигранти - средиземноморски и балкански. Първият е овладян, само че вторият - не, разяснява Елена Поптодорова.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР