Според Нетаняху интензивните въздушни удари срещу Ивицата Газа са само

...
Според Нетаняху интензивните въздушни удари срещу Ивицата Газа са само
Коментари Харесай

Нетаняху категоричен: Израел ще използва огромна сила срещу ”Хамас”

Според Нетаняху интензивните въздушни удари против Ивицата Газа са единствено началото на ответната интервенция на израелската войска. По думите му е изцяло допустимо да се организира и сухопътна интервенция. В изказването си израелският водач съпостави организацията " Хамас " с " Ислямска страна " и се закани страната му да победи.

 

" Израел е във война. Не я искахме, само че ни беше натрапена по най-бруталния метод. И макар че Израел не стартира тази война, ще я довърши. " Хамас " ще разбере, че позволи историческа неточност като ни атакува. Ще платят цена, която ще запомнят, както и всички други врагове на Израел, за десетилетия напред ", безапелационен бе министър председателят.

 

Повече от 100 души се държат като заложници от " Хамас ", сигнализира израелският външен министър Ели Коен. По данни на управляващите в Тел Авив жертвите от израелска страна са повече от 900.

 

" Започнаха да похищават майки, бебета, възрастни хора – 80-85 годишни. Те са чудовища, терористи. Имат единствено една цел – да убиват толкоз, колкото могат. "

 

" Хамас " заплаши да екзекутира израелци, взети за заложници. „ Отговорът на офанзивите от израелските сили против жилищни здания и цивилни обекти ще бъде изтезанието на заложници “, се показва в изказване на " Хамас ", откакто броят на жертвите от палестинска страна доближи 700 души. Ислямистите заплашват да снимат изтезанията и да ги разгласяват в обществените мрежи.

 

Ивицата Газа е наранена фрапантно от оповестената по-рано от Израел цялостна обсада. В региона няма ток, развалена е огромна част от инфраструктурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР