Според него времето ще се успокои едва в събота Студен

...
Според него времето ще се успокои едва в събота Студен
Коментари Харесай

Задават се бури, проф. Рачев предупреждава децата да си носят връхни дрехи в първия учебен ден

Според него времето ще се успокои едвам в събота

Студен фронт ще се настани над България в четвъртък и в първия образователен ден децата би трябвало да имат връхна дреха. Това сподели в предаването „ Тази заран “ по бТВ проф. Георги Рачев.

Той обаче посочи, че на 15 септември ще може да бъде открита на всички места образователната година със слънце, само че в следобедните часове ще превали. 

„ Края на този леден фронт ще близне Североизточна България в четвъртък. Ден по-късно в Западна България и Североизтока се чакат гръмотевични стихии – те ще се появят в следобедните часове на деня “, разясни професорът.

Според проф. Рачев времето ще се успокои в събота. Температурите ще паднат с към пет градуса. Но като цяло времето ще е топло и прелестно.

Климатологът заприказва за катаклизми, до момента в който на екрана се нижеха фрагменти от Либия. 

„ Имало е торнадо и гръмотевици. Това е феноменална история. Има сведения, че скоростта напразно е достигнала 150-160 км/час, което си е нещо като вихър. Разрушенията там наподобяват на прелом. Това е един голям кално-пясъчен поток, който опустошава всичко по пътя си. Ако те затрупа, няма да могат да те намерят даже “, разяснява той.

„ Вижте какво е останало от тази джамия след катаклизмите! Част от постройката е отнесена “, възкликна професорът. 

„ Най-сериозно ще гърми в петък в Испания. Там доста пострадаха – на юг е суша, а към Мадрид са се наводнили “, сподели още той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР