Според него в страната има разбиране за важността от провеждане

...
Според него в страната има разбиране за важността от провеждане
Коментари Харесай

Джеймс О‘Брайън: Санкциите „Магнитски“ имат за цел да подсилят европейския избор на България


Според него в страната има схващане за значимостта от осъществяване на промени в региона на битката с корупцията

Санкциите по световния закон „ Магнитски “ имат за цел да подсилят избора на България, който задълбочава нейната интеграция в Европа и съдействието със международните компании, както и диверсификацията на енергийните източници.

Това сподели пред БНР Джеймс О’Брайън – началник на Службата за съгласуваност на глобите в администрацията на президента Джо Байдън. След срещите си с президента Румен Радев и представители на служебното държавно управление и няколко политически партии О’Брайън показа, че в страната има схващане за значимостта от осъществяване на промени в региона на битката с корупцията, само че са нужни и действителни дейности в тази посока.

„ Бихме желали да забележим развой, при който партиите да се съберат и да реализират единодушие по съответен текст и да се ангажират да го гласоподават при започване на новия парламент. И по-късно да го приложат напълно. Защото желаеме, не просто закони на хартия, нали? А България да има самостоятелна, безпристрастна и виновна следствена работа, работа за битка с корупцията, основен прокурор и така нататък Освен законодателство, би трябвало и използване на тези закони “, съобщи още Джеймс О‘Брайън.

Посещението му идва откакто още 5 български жители - някогашният финансов министър в държавните управления на ГЕРБ Владислав Горанов, политикът от Българска социалистическа партия Румен Овчаров, водачът на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ „ Козлодуй “, бяха глобени по закона „ Магнитски “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР