Според него няма връзка между експлозиите и намерението на новия

...
Според него няма връзка между експлозиите и намерението на новия
Коментари Харесай

Складовете на Гебрев край Карнобат взривени, след като прекъснали тока

Според него няма връзка сред детонациите и желанието на новия екип на Министерството на защитата за още помощ за Украйна

Складовете с муниции край Карнобат са взривени, откакто е бил спрян тока. Това разкри  собственикът им Емилиян Гебрев. 

В изявление за „ Здравей, България “ по Нова телевизия той сподели, че по тази причина са го уведомили хора от защитата. 

„ Казаха ми, че е спряно електричеството и малко по-късно са се случили тези гърмежи. Как е пресечен тока и за какво не е ясно. Не мога да ви кажа дали и в Карнобат е спрян “, добави той.

След като водещият Виктор Николаев го пита дали може някой да е пушил цигара или пък температурата да е била висока, Гебрев отговори, че нямало по какъв начин да стена това. 

„ Невъзможно е. Това се случва по средата на нощта. Тогава няма други хора с изключение на охранители, които да се движат и да охраняват обекта. Има прецизни правила, които се съблюдават. Самият арсенал не се взривява по този начин елементарно “, твърди той.

„ Когато са взети всички ограничения, няма по какъв начин такова нещо да се случи. От предходната година до момента нямаме каквато и да е информация за гърмежа тогава, с цел да се вземат заключения ”, разяснява Гебрев.

Той изясни, че тече 24-часовото време, след което ще може да се влезе в региона.

На въпроса на водещата Мира Иванова дали позволява връзка сред този следващ гърмеж в оръжеен склад и декларираното желание от новия екип на Министерството на защитата за още помощ за Украйна той отговори, че не му се има вяра. 

„ От 2009-2010 година започнаха всички тези неща. Тогава не е имало такива решения, само че гърмежи имаше ”, разяснява оръжейният търговец.

В този склад не е имало нищо, което да отпътува за Украйна, акцентира той.

По думите му не е дребен мащабът на гръмналото.

Това са хранилища, които обезпечават производството на заводите, а не са такива за експедиране на стока, твърди Гебрев.

„ Вътре има доста неща. В един шивашки завод има плат, конци и други неща, а този за отбранителните артикули е цялостно с съставни елементи и подготвени артикули. Те са африканските армии “, добави той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР