Според него, граничният контрол, който наложиха в Австрия, Германия, Полша,

...
Според него, граничният контрол, който наложиха в Австрия, Германия, Полша,
Коментари Харесай

Австрия все още не иска България и Румъния в Шенген

Според него, граничният надзор, който постановиха в Австрия, Германия, Полша, Чешката република, Словакия, Словения, Италия и Дания през последните месеци, е задоволително сериозна причина да се предотврати по-нататъшното разширение на Шенгенското пространство.

През първите 10 месеца на 2023 година Европейски Съюз стана очевидец на близо 331 000 нередовни прекосявания на границите, като близо половината незаконни мигранти са употребявали маршрута през Централното Средиземноморие.

„ От решаващо значение е Европейската комисия най-сетне да влага съществено в отбраната на външните граници и да предприеме стъпки, с цел да направи тези външни граници по-сигурни. Това в последна сметка ще направи шенгенска система функционираща “, уточни Карнер.

От своястрана, Фернандо Гранде-Марласка, вътрешният министър на Испания, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, сподели пред кореспонденти, че страната му ще продължи да работи „ доста интензивно “ по тематиката „ до края на нашето председателство “ - забележка, която наподобява допуска, че кандидатурите могат да бъдат подложени на гласоподаване по-късно този месец. „ По-силна Европа е Европа с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР