Според мен това е малко рисково разрешаване, защото ние сме

...
Според мен това е малко рисково разрешаване, защото ние сме
Коментари Харесай

Защо да има публика на мачовете е лоша идея

" Според мен това е малко рисково разрешаване, тъй като ние сме в конюнктура, в която инфекцията по този начин или другояче я има измежду общността и виждаме, че спазването на ограниченията не е на нужното равнище. “ Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев в изявление за БНР, във връзка допускането на аудитория на футболните мачове, решението за което бе взето през вчерашния ден.

„ Не би било проблем, в случай че имахме високо равнище на съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Аз по принцип не съм последовател на възбраните, само че ние би трябвало да създадем по този начин, щото повече хора да схванат какво е физическата отдалеченост, какво съставляват маските и по кое време би трябвало да бъдат носени. Защото маските не се поставят, с цел да се пазиме ние, а с цел да пазиме другите от нас ", изясни Симидчиев.

На какъв стадий е лекуването на ковид

" Ваксини има сега 10, които са в напреднал стадий на проучване, само че нито една от тях не е подготвена да бъде прилагана измежду популацията от хората. Тепърва следва да забележим доколко тези ваксини ще построяват постоянен имунитет, какъв брой резистентен ще бъде той, дали ще бъде доживотен или за единствено няколко месеца? Дали ще провокира изцяло опазване от заболяване, или просто ще понижава тежестта на заболяването? Това са все въпроси, на които още никой не може да отговори. Ваксините би трябвало да минат през така наречен " трета фаза на проучване ", уточни пулмологът.

Д-р Симидчиев счита, че това няма да се случи по-рано от началото на идната година. Той разяснява факторите, които способстват за нарастването на заболелите от Covid-19 и смъртността. " Леталитетът зависи значително от това по какъв начин се оправя здравната система се оправя с по-сериозните случаи. Засега наподобява ние оправяме, както и напредналите страни ", сподели Александър Симидчиев.

" Имунна памет имаме, само че тя е клетъчно медиирана, а не с антителата. Антителата изчезват докъм трети-четвърти месец – най-малко това е, което знаем от оповестените данни – само че имунната памет я има и заради тази причина хора, които са преболедували от този ковид, боледуват по-леко или изобщо не боледуват. От предходната седмица има една обява, която твърди, че имаме и кръстосана имунна памет. Т.е. боледувайки от други сходни коронавируси, ние сътворяваме известна безмилостност, известна устойчивост. И това е едно от обясненията за какво толкоз мъчно и постепенно се гради колективен имунитет “, разкри той.

Пулмологът акцентира, че е значимо да бъдат спазвани обикновените ограничения и да бъдем виновни като общество.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР