Според мен Бюджет 2023 е единствено възможният, просто защото нямаше

...
Според мен Бюджет 2023 е единствено възможният, просто защото нямаше
Коментари Харесай

Бивш социален министър: Популизмът в парламента може да изтърбуши бюджета

„ Според мен Бюджет 2023 е само вероятният, просто тъй като нямаше време за различен. От една страна има супер обещания за пенсии и заплати, а въпреки това стоят критериите за еврозоната. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime Иван Нейков – ръководител на Балканския институт по труда и обществената политика и някогашен обществен министър. По думите на Нейков този бюджет на процедура ще работи едвам 4 месеца.
Това е доста необикновен бюджет. Дано да нямаме подобен повече.
Нейков уточни, че последната дума е на Народното събрание.

„ Притеснява ме да не се развихри огромен популизъм в пленарната зала. Всички са се настроили да му го върнат на Асен Василев за доста неща “, сподели някогашният обществен министър.
Няма ли мярка, можем да изтърбушим целия бюджет. Дано надделее разсъдъка.
„ Всички тези причини за нарастване на заплати и повече пари за обособени браншове имат своето място, само че при един пълностоен бюджет “, разяснява Нейков. И посъветва тези искания да бъдат трансферирани към бюджета за идната година, чиято процедура по приемане е към този момент почнала.

Няма по какъв начин да бъде направена смяна в пенсионния модел за няколко седмици, акцентира някогашният обществен министър.

„ Във всяка една естествена страна смяна в пенсионния модел се прави с небосвод за 30-50 години “, добави той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР