Според мен България трябва да реши сама. Еврото е интересен,

...
Според мен България трябва да реши сама. Еврото е интересен,
Коментари Харесай

Зам. генералният секретар на ОИСР: България трябва сама да решава за еврото


Според мен България би трябвало да реши сама. Еврото е забавен, сполучлив опит в по-голямата част от Европа, само че заради разнообразни аргументи някои страни може да не желаят да се причисляват към него в даден миг, защото имаш по-голяма независимост да използваш лична парична политика. Нашата организация няма мнение по въпроса. България би трябвало да реши какво е в неин интерес. Това каза зам. генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Джефри Шлангенхауф, който даде изявление за предаването " 120 минути " по Би Ти Ви.

Той е американски икономист. През 2016 година работи като  частен съветник и консултант по икономическата политика в предизборната акция на Доналд Тръмп. Роден е в Ню Йорк. Завършва един от най-старите и влиятелни колежи „ Уилиам и Мери “ в щата Вирджиния. Джефри Шлангенхауф работи в областта на обществената политика в продължение на 4 десетилетия. От 2019 година е заместител общоприет секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване, сплотяваща 38 страни. Целта й е да подтиква икономическия напредък и международната търго.вия. Шлагенхауф дава отговор за надзора по битка против корупцията в организацията.

" Разбирам тезите и на двете страни на дебата, виждам и в исторически проект, виждам някои от евентуалните негативи. Връщайки се към рецесията в Гърция преди няколко години – доста хора тогава споделиха, че бяха отнети естествените процеси на адаптиране по повод заплати и други фактори. Но това би трябвало да реши държавното управление в обща, открита полемика. Това бих споделил. Хората да имат опция да допринесат към процеса и гражданското общество, държавното управление и бизнесите да седнат дружно, да поддържат връзка между тях и дружно да вземат решение ", добави той. 

Според него няма бързо решение за усмиряване на инфлацията. " Ще изисква доста отдаденост. Но ще би трябвало да разгадаем проблемите, свързани с веригите на доставки, изключително що се касае до енергийния бранш. Знам, че това е причина за голям стрес и измежду жителите тук, в България, и в цяла Европа, както и в Съединени американски щати ", разяснява той. 

По думите му най-разумното в актуалната обстановка е да се влага.  " Едно от нещата, които ще се изяснят с присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване е, че страната ще стане по-привлекателна за вложения, а те основават работни места, благоприятни условия и усилват стандарта на живот. Така че това визира живота на всеки средностатистически българин. Според мен би трябвало да се замислите по какъв начин генерирате вложения и благоприятни условия. През това минаха и Щатите, след огромната криза през 1982 година, когато имаш рекорден стопански растеж – и в работните места, и в приходите, всичко се основаваше на обилни вложения и тласъци за вложения от страна на хората ", посочи Джефри Шлангенхауф.

Според него България би трябвало да се придържа към уговорката на държавното управление за битка с корупцията и проблемите с интегритета. " Това като че ли беляза България като нестабилно място за вложения, поради риска от корупция. Ако се справите с това, вложенията още веднъж ще бъдат привлечени към България ", предвижда американският икономист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР