Според Майк Новограц, главен изпълнителен директор и основател на Galaxy

...
Според Майк Новограц, главен изпълнителен директор и основател на Galaxy
Коментари Харесай

Цената на криптовалутите може да скочи ако ФЕД намали лихвите – М. Новограц

Според Майк Новограц, основен изпълнителен шеф и създател на Galaxy Digital, има евентуален катализатор, който може да докара до доста нарастване на цената на цифровите активи през идващите месеци.

По време на неотдавнашно изявление за CNBC милиардерът Новограц направи прогноза, че Федералният запас ще стартира да понижава лихвените проценти през октомври.

Това решение ще последва интервала на повишение на лихвените проценти от март миналата година, който имаше за цел да се бори с инфлацията.

Новограц счита, че това деяние на Фед за понижаване на лихвените проценти евентуално ще докара до внезапно повишение на цената на Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути.

Подобни понижения на лихвените проценти вливат ликвидност във финансовите пазари, а в предишното увеличеният паричен поток непроменяемо е подтикнал ралито на криптовалутите .

Той съобщи:

Новограц е на мнение, че Фед няма да има различен избор, с изключение на да намали лихвените проценти заради неподходящото влияние на високите лихвени проценти върху стопанската система на Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР