Според източници на американския вестник The New York Times в

...
Според източници на американския вестник The New York Times в
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Руските генерали са обсъждали използването на ядрено оръжие в Украйна

Според източници на американския вестник The New York Times в държавното управление на Съединени американски щати съветските генерали са обсъждали по какъв начин и по кое време Русия може да употребява тактически нуклеарни оръжия в Украйна .

Според вестника Владимир Путин не е взел участие в сходни диалози , само че самият факт, че този въпрос е бил обсъждан, тревожи Белия дом, защото непосредствено демонстрира какъв брой ужасени са съветските генерали на фона на неуспехите на съветската войска в Украйна.

Фактът, че тематиката за потреблението на нуклеарни оръжия се повдига измежду съветските военни, е бил докладван от американското разузнаване на американските управляващи в средата на октомври. В същото време на този стадий няма признаци за привършване на въоръжение или друга подготовка за удар, прецизират в спецслужбите.

Джон Кърби, координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност към Белия дом, удостовери това в сряда .

Пентагонът счита, че Русия разполага с към 2000 тактически нуклеарни бойни глави .

Руската нуклеарна опасност се приема съществено във Вашингтон, написа The New York Times и базирайки се на свои източници, оповестява, че от средата на октомври Белият дом, дружно със своите съдружници, е подхванал редица стъпки за понижаване на степента на борба .

По-конкретно става дума за телефонни диалози сред западни и съветски публични лица, чиито имена не се прецизират.

Според специалисти информацията на американското разузнаване за настроенията на съветския боен хайлайф заслужава внимание.

От една страна, споделят те, тактически нуклеарен удар не може да бъде нанесен без предварителна подготовка . Необходимо е да се подхващат редица стъпки, които сигурно ще бъдат видяни от западните разследващи служби.

Но въпреки това, системите за разкриване и предизвестие са несъвършени и е невероятно да се планува до какъв брой авансово разузнаването ще може да осведоми държавните управления за идния удар.

Припомняме, че считаният за " мощен човек " в Русия президент на Чечения Рамзан Кадиров намерено. Официално Моксва на всички равнища.
 Медведев още веднъж заплаши с нуклеарни оръжия
Медведев още веднъж заплаши с нуклеарни оръжия

Само победа на Русия в Украйна била гаранция против международен спор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР