Според изследване на Националната космическа агенция на САЩ (NASA), публикувано

...
Според изследване на Националната космическа агенция на САЩ (NASA), публикувано
Коментари Харесай

Колко бързо можем да тичаме на Луната?

Според проучване на Националната галактическа организация на Съединени американски щати (NASA), оповестено в Journal of Experimental Biology, хората биха могли да тичат доста по-бързо на Луната, в сравнение с се е очаквало.

В рамките на изследването осем участника, от които трима астронавти, са подхванали пътешестване със самолета DC-9, който може да понижава вътрешната си гравитация до тази на земния сателит. Астронавите са тичали на бягаща пътека за интервали от по 20 секунди в условия на лунна гравитация. 

Джон Де Вит, от научния екип на NASA, който е съавтор на проучването, показва, че опитът не би могъл да се дефинира като прелестно преживяване, по тази причина е било значимо да се включат хора, тренирани да летят. Според теоретичните калкулации на Агенцията междинната скорост на преход от вървене към бягане на Луната е към 2,8 км/ч, написа Фокус. За съпоставяне междинната преходна скорост на Земята е почти 7,2 км/ч.

Тестовете в DC-9 обаче не удостоверили предварителните калкулации. Средната скорост на преход от вървене към бягане на участниците е била 5 км/ч, доста по-близка до тази при земни условия. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР