Според информация Binance е изправена пред поредното разследване от страна

...
Според информация Binance е изправена пред поредното разследване от страна
Коментари Харесай

Kрипто гигантът Binance е изправен пред американска проверка за нарушаване на руските санкции

Според информация Binance е изправена пред следващото следствие от страна на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Този път то е поради вероятни нарушавания на глобите, наложени против Русия. Според Bloomberg организацията ревизира дали борсата за криптовалути е разрешила на съветски клиенти да трансферират пари като метод да заобиколят американските наказания против финансовите институции на страната. 

Източниците на новинарската организация също по този начин обявиха, че Binance разисква опцията за съглашение с Министерството на правораздаването по отношение на предходни изказвания, че борсата също е била употребена и за прекачване на пари за заобикаляне на американските наказания против Иран. 

Ако си спомняте, Съединените щати и Европейският съюз постановиха наказания против съветските финансови институции след нахлуването в Украйна. 

Михайло Федеров, вицепремиерът на Украйна, изиска от огромните криптоборси да замразят по едно и също време всички съветски и беларуски сметки, само че Binance беше една от фирмите, които отхвърлиха да го създадат. Тогава представител на компанията съобщи, че едностранната възбрана на достъпа на хората до криптовалута „ би била в прорез с повода, заради която криптовалутата съществува “.

Tъй като би засегнала елементарните консуматори, а освен съветските олигарси.

Ако Министерството на правораздаването в действителност ревизира дейностите на Binance, свързани с съветските наказания, то това е единствено едно от следствията, с които борсата се бори. 

Министерството на правораздаването и Службата за вътрешни доходи (IRS) започнаха да изследват известията, че Binance се употребява за схеми за пране на пари през 2021 година А единствено при започване на тази година Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) упрекна Binance и нейния създател Чанпенг Джао (на фотографията горе), че не са поискали от потребителите да потвърдят самоличността си, че оферират нерегистрирани криптодеривати и че ползват ограничения за отбягване на регулацията в Съединени американски щати. 

Тогава Binance сподели, че намира обвиняванията за „ непредвидени и разочароващи “.

Този път компанията съобщи това пред Блумбърг в свое изказване: 

През 2021 година Binance започва самодейност за изцяло преразглеждане на структурата си за корпоративно ръководство, в това число привличане на опитни ръководители от международна класа, които да трансформират радикално метода, по който Binance работи в международен мащаб.

Говорителят продължи, че в този момент компанията съблюдава строги протоколи „ познавай своя клиент “ (KYC), сходни на тези, употребявани от обичайните банки. 

Нашата политика налага метод на нулева приемливост към двойните регистрации, анонимните самоличности и неразбираемите източници на пари.

Макар че не адресират съответно обвиняванията, изказването звучи като отричане, че услугата на компанията е разрешила на съветските консуматори да подценен глобите на Съединени американски щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР