Според германски правителствени източници заплахата от глобална рецесия до голяма

...
Според германски правителствени източници заплахата от глобална рецесия до голяма
Коментари Харесай

Заплахата от глобална рецесия – ще се разминем ли?

Според немски държавни източници опасността от световна криза значително е избегната, само че вероятностите за напредък остават скромни съгласно идните прогнози на Международния валутен фонд (МВФ).

“ “, означи един от източниците, като акцентира нуждата от структурни промени.

В вероятност източниците показаха незадоволеност от дълготрайните вероятности за напредък, като обявиха, че вероятностите за световен напредък остават незадоволително ниски.

В изискванията на предизвикателни световни условия по време на пролетната среща на МВФ тази седмица във Вашингтон ще бъдат прегледани въпроси от решаващо значение. Неотдавнашното напрежение обаче, в това число иранското нахлуване против Израел, усложни полемиките.

По време на срещата министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от Г-20 ще се съберат, с цел да прегледат съответни тематики, в това число финансирането на битката с изменението на климата и укрепването на интернационалните банки за развиване. Въпреки това от тези съвещания не се чака публично официално съобщение.

Преди пролетните срещи немският министър на финансите Кристиан Линднер и президентът на Бундесбанк Йоахим Нагел се застъпиха за това МВФ да се преориентира към главните си отговорности, като предложиха финансирането на политиките за развиване да бъде оставено на институции като Световната банка.

Те изложиха вижданията си в взаимна публикация, оповестена в немския вестник Handelsblatt.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР