Според еволюционната теория всеки жив вид се променя, за да

...
Според еволюционната теория всеки жив вид се променя, за да
Коментари Харесай

Климатът ще направи хората неузнаваеми. Вижте как ще ни промени

Според еволюционната доктрина всеки жив тип се трансформира, с цел да оцелее в изменящите се естествени условия. Настоящото световно стопляне не прави изключение, написа египетското издание Sasapost, представено от Российская газета.

Климатичните промени и световното стопляне са ускорили темповете на акомодация на животните, изяснява Сара Райдинг, един от създателите на проучването със заглавие „ Затоплянето на климата кара животните да „ сменят образа си “. Тя дава за образец размера на клюновете на някои типове австралийски папагали, който се е нараснал с 10% от 1871 година. Също биолозите са фиксирали промени при европейските мишки и маскираните землеройки – при тях са се уголемили крайниците и други елементи на тялото.
В Темза се завърнаха акулите
До скоро Темза беше толкоз нечиста, че на процедура бе биологично мъртва. Благодарение на напъните по съживяването й в този момент реката се е...

Що се отнася до хората, то при нас заради стоплянето ще се усилва направата на меланин – пигмент, който „ дава отговор “ за цвета на кожата, косите и очите. В бъдеще той ще става повече, а това значи, че и външността на хората ще става по-мургава.

Според проучването на Кеймбриджкия университет, представено от египетското издание, климатът ще промени също и размерите на тялото и мозъка на индивида. Според разбора на фосили от целия свят междинният размер на човешкото тяло и мозък непрекъснато се колебае – студът е увеличавал техните размери, а топлината – в противен случай, намалявала ги е.

Изследователите считат, че заради актуалното световно стопляне тялото и мозъкът на индивида още веднъж ще се смалят. Освен това в Кеймбриджкия университет са на мнение, че хората ще се сблъскат с проблеми на паметта, речта, компликации в образованието и намаляване на мозъчното кръвообращение.

 
Гладни гъсеници вредят на климата
Гъсениците от семейство Erebidae са публикувани по целия свят. Приблизително на пет години настава техният „ взрив “ –...

Още от КЛИМАТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР