Според енергетика Иван Хиновски, ако се стигне до криза, тя

...
Според енергетика Иван Хиновски, ако се стигне до криза, тя
Коментари Харесай

Хиновски: Хранилището в Чирен е пълно на 40%, газът трябва да се ползва разумно

Според енергетика Иван Хиновски, в случай че се стигне до рецесия, тя ще бъде преодоляна, в това число и с доставки на полутечен газ от Гърция.

" Би могло да се провежда доставка на полутечен газ през гръцките терминали, което изисква сериозна дипломатическа работа и инженерна от Българския енергиен холдинг ", съобщи той пред Българска национална телевизия.

За енергийния специалист Антон Иванов, риск за енергийната ни система няма, само че чака растеж при цените на електрическата сила.

Относно работата на топлофикациите, те би трябвало да получат приоритет, считат специалистите, само че е лимитирана опцията им да работят с мазут, по тази причина би трябвало да се направи разбор.

" Повечето топлофикации организираха огромни капиталови стратегии за рационализация. Старите уреди бяха отстранени. " - добави енергийния специалист Антон Иванов.

Газохранилището в Чирен е запълнено на 40% от потенциала, само че запасите би трябвало да се употребяват рационално, сподели Хиновски.

Намаляване на синьото гориво би засегнало торовите фабрики, които до неотдавна желаеха уверения от " Булгараз " за доставките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР