Според двама души, запознати с решението, президентът Джо Байдън се

...
Според двама души, запознати с решението, президентът Джо Байдън се
Коментари Харесай

Байдън планира да използва петролния резерв, за да контролира цените на газа

Според двама души, осведомени с решението, президентът Джо Байдън се готви да подреди освобождението на до 1 млн. барела нефт на ден от стратегическия петролен запас на страната в опит да управлява цените на силата, които скочиха, откакто Съединени американски щати и съдружниците им постановиха строги наказания на Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, оповестява Политико .

Съобщението може да бъде направено още в четвъртък, когато съгласно Белия дом Байдън възнамерява да направи изявление по отношение на проектите на администрацията си за битка с възходящите цени на горивата. Продължителността на освобождението към момента не е конкретизирана, само че може да продължи няколко месеца. Хората са говорили при изискване за анонимност, с цел да разгласят решението авансово.

 

Високите цени на петрола не са довели до увеличение на производството, което е предизвикателство за Байдън. Популярността на президента спада, защото през февруари инфлацията доближи 40-годишен връх, а цената на петрола и бензина се увеличи след нахлуването на Русия в Украйна. В сряда суровия нефт се търгуваше на цена от близо 105 $ за барел, което е повече от 60 $ преди година.

Според изследване, оповестено предходната седмица от Федералния запас в Далас, производителите на нефт въпреки всичко са се съсредоточили повече върху задоволяването на потребностите на вложителите. Около 59% от интервюираните ръководители обявиха, че натискът на вложителите за опазване на " финансовата дисциплинираност " на фона на високите цени е повода да не изпомпват повече, а по-малко от 10% упрекнаха държавните регулации.

 

 

Стабилното освобождение от запасите ще бъде забележителна сума и ще се приближи до превъзмогване на разликата в локалното произвеждане по отношение на февруари 2020 година, преди коронавирусът да докара до внезапен спад в добива на нефт.

През ноември администрацията на Байдън разгласи освобождението на 50 милиона барела от стратегическия запас в съгласуваност с други страни. А след началото на войната в Украйна Съединени американски щати и още 30 страни се споразумяха за в допълнение освобождение на 60 милиона барела от запасите, като половината от общото количество беше предоставено от Съединени американски щати.

По данни на Министерството на енергетиката, което го ръководи, към 25 март в запасите се съхраняват над 568 млн. барела нефт.

Новината за проектите на администрацията беше обявена първо от Bloomberg.

 

 AP Photo 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР