Според ДПС няма скандал, който да отклони вниманието от вицепремиера

...
Според ДПС няма скандал, който да отклони вниманието от вицепремиера
Коментари Харесай

ДПС: Никой скандал не може да отклони вниманието от думите на Валери Симеонов

Според Движение за права и свободи няма скандал, който да отклони вниманието от вицепремиера Валери Симеонов и изявлението му за " кресливи дами " с " сякаш заболели деца " по адрес на майките на деца с увреждания, които стачкуват от месеци.

Депутатът от Движение за права и свободи Четин Казак разяснява арестите в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) пред публицисти в Народното събрание.

" Сега, откакто и този скандал се разгоря, желаеме да подчертаем, че какъвто и различен скандал да се разгори, а те станаха всекидневие, нищо не може да отклони вниманието на обществото от това, което направи Валери Симеонов единствено преди две седмици, от желаната му оставка освен от Движение за права и свободи, само че и от цялото демократично българско общество. И ние продължаваме да желаеме тази оставка ", сподели той.

Според Движение за права и свободи отговорността за абсурда към ДАБЧ носят ръководещите и по-конкретно отрасловия вицепремиер - Валери Симеонов.

" Ние още в самото начало на това държавно управление казахме, че сходни лица нямат място в ръководството на демократична европейска България. Ето, това е още един щрих и доказателство за основателността на нашите изказвания ", добави той.

От Движение за права и свободи подчертаха, че за сходни случаи би трябвало да се носи политическа отговорност. Нямало обаче да приказват за това кой би трябвало да понесе наказателната отговорност, тъй като не е тяхна работа.

" Това е акция на правосъдната власт и на КПКОНПИ. Ние следим тяхната работа, надяваме се тези органи - самостоятелната прокуратура и другите органи, да си свършат работата по този начин законът повелява, да разкрият цялата справедлива истина и в случай че има отговорни - те да понесат своята отговорност ", сподели депутатът Казак.

От партията припомниха, че още през юни са поискали основаване на краткотрайна комисия, която да изследва дали е имало непозволени дейности при приемането на поданство. Били събрани подписите на всички парламентарни групи в Народното събрание, с изключение на на Българска социалистическа партия. Такава комисия обаче и до през днешния ден не е основана. " Защо не е основана - би трябвало да питате ръководещите отпред с ГЕРБ ", сподели още Казак.

Движение за права и свободи припомниха, че още през юни са поискасли основаване на краткотрайна комисия, която да изследва дали е имало непозволени дейности при приемането на поданство. Били събрани подписите на всички парламентарни групи в Народното събрание, с изключение на на Българска социалистическа партия. Такава комисия обаче и до през днешния ден не е основана. " Защо не е основана - би трябвало да питате ръководещите отпред с ГЕРБ ", сподели още Казак.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР