Според доклад на Wall Street Journal (WSJ) Илон Мъск е

...
Според доклад на Wall Street Journal (WSJ) Илон Мъск е
Коментари Харесай

Мъск е изтеглил заем от SpaceX , за да купи Twitter

Според отчет на Wall Street Journal (WSJ) Илон Мъск е изтеглил заем от 1 милиард $ от SpaceX по същото време, когато е купил Twitter, в този момент прочут като X, за 44 милиарда $.

SpaceX е одобрил заема от 1 милиарда $, който е бил гарантиран с част от акциите на Мъск в компанията, през октомври и милиардерът е изтеглил цялата сума през същия месец, съгласно отчета.

Мъск е имал договорености с банките да взема заеми против акциите си в своите компании, в това число производителя на електрически транспортни средства „ Тесла “, до момента в който частната SpaceX е служила като негов заемодател, се споделя още в документа, като се прибавя, че заплащането за Twitter в допълнение е усложнило финансовото състояние на вложителя.

Мъск е най-големият акционер на SpaceX с дял от 42%, се написа в отчета, като се цитира подадена информация до Федералната комисия по връзките.

В края на предходната година SpaceX е разполагала с 4,7 милиарда $ в брой и скъпи бумаги в наличност, написа вестникът, като се базира на документи.

Илон Мъск продаде голяма част от акциите си в „ Тесла “ през 2022 година, както преди, по този начин и след договорката с Twitter, с което общите му продажби доближиха към 40 милиарда $, което разочарова вложителите в производителя на електрически автомобили.

През април 2023 година „ Тесла “ разкри, че в допълнение е стегнала разпоредбите към това милиардерът да употребява каузи си в компанията, с цел да заема пари, съгласно отчета на WSJ.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР