Според доклад на ООН, публикуван във вторник, правителствата не постигат

...
Според доклад на ООН, публикуван във вторник, правителствата не постигат
Коментари Харесай

ООН очаква спад на емисиите под 2% до 2030 година

Според отчет на Организация на обединените нации, оповестен във вторник, държавните управления не реализират задоволителен прогрес в намаляването на излъчванията на парникови газове, с цел да предотвратят най-лошите последствия от световното стопляне , предава Ройтерс.

Докладът излиза преди годишната климатична конференция на Организация на обединените нации COP28 в Дубай, където ще се упорства за по-големи дейности в региона на климата, в това число допустимо последователно прекъсване на потреблението на изкопаеми горива до 2050 година Шефът на държавната петролна компания на ОАЕ, Султан ал Джабер, който ще ръководи договарянията, съобщи, че COP28 би трябвало да бъде историческа повратна точка.

В отчета се показва, че при актуалните климатични проекти, излъчванията могат да се усилят с 9% над равнищата от 2010 година до края на десетилетието , даже в случай че проектите бъдат изцяло изпълнени. Емисиите на парникови газове се чака да паднат до 2% под равнищата от 2019 година до 2030 година, което демонстрира, че светът ще види пика на излъчванията през това десетилетие. Това е надалеч от нужното понижение от 43% по отношение на 2019 година, с цел да се остане в границите на задачата от 1,5 градуса по Целзий от Парижкото съглашение.
 Съединени американски щати и Китай реализират
Съединени американски щати и Китай реализират " съгласие " по отношение на климата преди диалозите на COP28

Джон Кери сподели, че скоро ще бъдат оповестени детайлности за споразуменията сред двете страни.

Генералният секретар на Организация на обединените нации, Антонио Гутериш, разяснява, че световните упоритости стагнират и националните проекти за климата са несъответстващи на науката . Съгласно Парижкото съглашение, страните би трябвало да актуализират своите национално избрани приноси на всеки пет години. Докладът на Организация на обединените нации проучва към 200 поръчки, като открива нищожно усъвършенстване по отношение на предходната година.

Изпълнителният секретар на Организация на обединените нации по изменението на климата Саймън Стийл означи, че държавните управления подхващат дребни стъпки за попречване на климатичната рецесия . Важно е да се означи, че развиването в Китай и Съединените щати, като двата най-големи източника на излъчвания , ще бъде решаващо за реализиране на световните климатични цели.
 Русия вижда единствено негативи в конференцията за климата в Дубай
Русия вижда единствено негативи в конференцията за климата в Дубай

Няма единни позиции, страните се блокират взаимно и срещата ще е предизвикателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР