Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави,

...
Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави,
Коментари Харесай

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според отчет на Bloomberg Мексико е една от 19-те страни, които са показали интерес да се причислят към БРИКС. Въпреки това от Мексико към момента не са подали формалното си заявление за присъединение към алианса.

Ако Мексико реши да подаде публично заявление за присъединение към БРИКС, това може да има далечни последствия за трансграничните транзакции. Този ход може да окаже въздействие и върху връзките на Мексико с други страни, изключително със прилежащия Съединени американски щати и Канада. Приемането на бъдещата валута на БРИКС може да сложи под въпрос световния статут на щатския $.

Присъединяването на Мексико към БРИКС има капацитета да промени геополитическата динамичност в Северна и Латинска Америка. То би могло да докара до смяна на конфигурацията на съюзите и партньорствата, като окаже въздействие върху връзките на Мексико с страни както в границите на съюза БРИКС, по този начин и отвън него.

Този ход може да докара и до по-тесни връзки с членовете на БРИКС и евентуално да промени световната динамичност на властта.

Освен това, в случай че Мексико стартира да приема валутата на БРИКС в интернационалната търговия, това може да проправи пътя на други латиноамерикански страни да понижат зависимостта си от щатския $.

Валутата на БРИКС би могла да се наложи на латиноамериканските пазари, като евентуално промени съществуващия валутен пейзаж.

Участието на Мексико в БРИКС би могло да послужи като значим портал за нахлуване на валутата на БРИКС на латиноамериканските пазари и за търговия с нея. Тази смяна би могла да надвиши икономическите аспекти и да включи дипломацията, сигурността и културния продан, като насърчи по-близките връзки сред участващите страни.

Важно е да се означи, че понастоящем Мексико не е член на алианса БРИКС и вместо това си партнира със Съединени американски щати и Канада посредством НАФТА (Северноамериканско съглашение за свободна търговия).

Мексиканското държавно управление към момента не е взело решение по отношение на присъединението към блока посредством БРИКС+. Следващата среща на върха на БРИКС е планувана да се организира в Южна Африка през август, където членовете ще обсъдят образуването на нова валута.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР