Според дипломатическият съветник на френския президент Еманюел Макрон Китай доставя

...
Според дипломатическият съветник на френския президент Еманюел Макрон Китай доставя
Коментари Харесай

Франция: Китай доставя вид военно оборудване на Русия

Според дипломатическият консултант на френския президент Еманюел Макрон Китай доставя на Русия предмети, които могат да бъдат употребявани като военно съоръжение, което на собствен ред може да бъде употребявано във войната в Украйна.

" Има признаци, че те вършат неща, които бихме предпочели да не вършат ", съобщи Еманюел Боне по време на рядко обществено послание в четвъртък на Форума за сигурност в Аспен в Колорадо, което се излъчва по малкия екран.

На въпроса какво има поради, той отговори, че става въпрос за доставка на " тип военно съоръжение ".

" Доколкото ни е известно, те не доставят всеобщо военни потенциали на Русия ", добави той.

Френски дипломатически източник съобщи пред Агенция Франс Прес, че съветникът е имал поради " вероятни доставки на технологии с двойна приложимост ", както цивилен, по този начин и военни.

Западът упорства Пекин да не доставя оръжия на Русия за войната ѝ в Украйна.

Въпреки че постоянно декларират, че няма доказателства в тази тенденция, те са обезпокоени от опцията китайски компании да доставят технологии, които биха могли да бъдат употребявани от руснаците на бойното поле в Украйна.

Твърдейки, че е безпристрастен в спора, Китай приканва за ценене на суверенните страни, в това число Украйна, само че в никакъв случай не е осъждал обществено военната интервенция.

" В момента, в който се намираме, когато стартира контраофанзивата на терен, когато всичко е комплицирано... това, от което се нуждаем най-вече, е китайското възпиране " от доставки на оръжие, сподели Боне.

" Бих желал Китай да покаже, че е благонадежден сътрудник " в спора в Украйна, сподели той, като акцентира, че " към момента нямам доказателства ".

На дипломатическия фронт " нямам доверие и за секунда, че Китай ще обезпечи решение за войната в Украйна ", сподели той.

" За да спре войната, е належащо единствено Путин да се отдръпна, а Украйна да удари руснаците в земята. "

След това ще е належащо да се сътвори " доста стабилен тип преговорна рамка ", включваща необятен кръг сътрудници като Китай и Индия, " които могат да имат въздействие и могат да подсигуряват стабилен мир ", сподели Боне. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР