Според държавното статистическо бюро за последните 20 г. населението и

...
Според държавното статистическо бюро за последните 20 г. населението и
Коментари Харесай

Етническото оцеляване е заложено на карта: Путин призова руснаците да имат повече деца

Според държавното статистическо бюро за последните 20 година популацията и намаляло с 2.5 млилиона души
Руските фамилии би трябвало да основават най-малко по две деца в името на етническото оцеляване на нацията, и три или повече, с цел да се развива и процъфтява тя, съобщи президентът Владимир Путин, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Русия претърпя тежки, само че неразкрити жертви, откогато преди две години стартира война в Украйна, а стотици хиляди хора са напуснали страната заради опълчване на спора или се опасяват, че ще бъдат мобилизирани да се бият.

Путин съобщи пред чиновниците в цех за танкове в региона на Урал, че две деца в семейство е минималният брой, с цел да запазят народите на Русия своята еднаквост.

" Ако желаеме да оцелеем като етническа група - добре, или като етнически групи, населяващи Русия - би трябвало да има най-малко две деца ", сподели президентът.

Ако всяко семейство има единствено по едно дете, популацията ще намалее, сподели той. " А с цел да се уголемява и развива, би трябвало да имате най-малко три деца. "

Путин се афишира за последовател на " обичайните полезности " учредени на фамилията, нацията и православната християнска религия, напомня Ройтерс. По време на 24-годишното му ръководство страната съществено ограничи деянията на полова ориентировка и полова еднаквост и забрани " ЛГБТ придвижването " като " екстремистко ".

Държавното статистическо бюро оцени популацията на Русия на 146,4 млн. души към началото на 2023 година, което бележи понижение от близо 149 млн., колкото е било преди 20 година
 Снимка: БТА/Kremlin Pool Photo via AP
 
 Снимка: БТА/Kremlin Pool Photo via AP
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР