Според данните за хода на заразата днешният ден бележи най-мрачните

...
Според данните за хода на заразата днешният ден бележи най-мрачните
Коментари Харесай

75% от леглата за ковид болни в София са заети

Според данните за хода на болестта днешният ден бележи най-мрачните резултати от началото на пандемията до момента. Третата вълна на COVID-19 продължава да настава. 27 области към този момент са в " алената зона ".

Единственото изключение към този момент е област Търговище. В пет района инфектираните са над 600 на 100 000 души. Натискът върху лечебните заведения пораства. Около 75% от леглата в София са заети. Увеличават се настанените в интензивни отделения. Все повече дребни пациенти влизат в болница с ковид. Властта готви цялостно затваряне на София и региона.

В " Александровска ", " Пирогов " и ВМА леглата са съвсем изчерпани.

" Св. Анна " е отделила 50% от всичките си кревати за коронавирус заболели. И тази заран бяха заети 102% от леглата. В " Света Анна " има 270 заболели с коронавирус, като 25 от тях са в реанимация ", съобщи доктор Славчо Близнаков - шеф на УМБАЛ " Св. Анна ".

Много от пациентите, които постъпват в болница с коронавирус, са за интензивно поделение, регистрират от РЗИ.

" Много деца има разболели се. В " Пирогов ", в " Исул " има деца, които са на лекуване към този момент ", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

" Самият факт, че към този момент всеки ден има деца позитивни на коронавирус, в това число и с майките им, които също са позитивни, е стеснителен ", съобщи доктор Славчо Близнаков - шеф на УМБАЛ " Св. Анна "

Децата, признати с ковид в столичните лечебни заведения, са към 30. Здравните управляващи са взели ограничения и усилват коронавирус леглата в детските отделения. Планират и цялостно затваряне на града и региона.

" Ще се затворят молове, заведения за хранене, учебни заведения, детски градини, фитнеси. Включително културни мероприятия също ще бъдат неразрешени. Кина, театри ", съобщи доктор Данчо Пенчев - шеф на столичната РЗИ.

Очаква се ограниченията да влязат в действие до края на седмицата и да важат най-малко 14 дни. Заповедта лечебните заведения в София да обезпечат още 20% кревати за коронавирус заболели ще бъде изменена.

" Нарастването на случаите с коронавирус запълва огромна част от потенциала на лечебните заведения. По този метод стартира да се усеща дефицит на запаси за обслужване на незабавните заболели ", съобщи доктор Славчо Близнаков.

Затова всяка болница ще разкрива ковди кревати съгласно опциите си, обясниха от столичната РЗИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР