Според данни на Асоциацията на пострадалите в катастрофи близо половината

...
Според данни на Асоциацията на пострадалите в катастрофи близо половината
Коментари Харесай

Никой В България Не Очакваше Това! Преди Минути От Кат Съобщиха Шокиращата Информация, Че Глобите Вече Не

Според данни на Асоциацията на потърпевшите в произшествия близо половината от санкциите в България не се събират. Някои от рекордьорите на пътя имат по 150 наказателни постановления.

" Излязоха шокиращи данни за хора, които имат по 30 000 лв. неплатени санкции към КАТ. И няма мощ, която да принуди страната да си събере тези пари ", съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на асоциацията Владимир Тодоров.

След връчването на фиша провинилият се водач има 45 дни да заплати. След това данните за дължимите пари се изпращат на Приходната организация.

Миналата година от " Пътна полиция " са изпратили над 1 милион документа в Национална агенция за приходите за неплатени санкции. Цифрите демонстрират, че през последните две години за наложително събиране са предадени 34 млн. лв. санкции. От тях досега са събрани към половината. Затова едно от предложенията е частните правосъдни реализатори също да вземат участие.

" Смисълът е да има събираемост, която да води до предварителна защита. Защото глобата, в случай че не се приложи дейно, всеки си мисли, че може да прави каквото си желае и да нарушава всички закони ", разяснява Георги Дичев, ръководител на Камарата на частните правосъдни реализатори.

" Една от главните аргументи за закъснение на процеса в държавното осъществяване е точно призоваването. Практиката демонстрира, че ние сме доста по-ефективни в това число в намирането на длъжниците ", разясни още той.

При този вид обаче длъжникът ще заплаща повече. При санкция от 200 лв. таксите по делото ще са минимум 60 лв..

От 11 години законът разрешава частни правосъдни реализатори да събират санкции, само че сходна процедура не се ползва от " Пътна полиция ".

От Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите към този момент отхвърлят да разясняват отправените оферти.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР