Според Борис Бонев вариантът да се избере ротационен председател на

...
Според Борис Бонев вариантът да се избере ротационен председател на
Коментари Харесай

Борис Бонев: Вариантът да се избере ротационен председател на СОС на 25 януари отпада

Според Борис Бонев разновидността да се избере ротационен ръководител на СОС на 25 януари отпада, тъй като след срещата през днешния ден е станало ясно, че Българска социалистическа партия не биха подкрепили ротационен ръководител. Това беше една градивна среща, на която имаше въпроси, на които успяхме да намерим отговори. Разбира се, по най-важния въпрос – избор на ръководител на Столичният общински съвет (СОС), нямаме съответно лице, както и по какъв начин и по какъв метод да бъде определено това лице, сподели общинският консултант от " Продължаваме промяната-Демократична България " ( " Спаси София " ) Борис Бонев след срещата за диалози за намиране на решение, с което да се излезе от спешната обстановка в СОС.

Срещите за диалози, в които общинските съветници търсят решение за превъзмогване на рецесията в Столичната община, продължиха и през днешния ден, откакто на 11 януари още веднъж не съумяха да изберат ръководител на съвета, предава Българска телеграфна агенция.

По думите на Бонев това не са диалози за обединения, а по тази причина по какъв начин да се " отпуши работата " на СОС. Още тази седмица ще организираме среща, в която ще бъде показана рамката на бюджета на столицата, сподели Бонев. Той добави, че с представянето на рамката, се надява да отговорят на доста от въпросите на общинските съветници.

Жалко е, че други две групи от СОС, имам предвид ГЕРБ и „ Възраждане “, макар отправената покана, не участваха, сподели Бонев. По-рано през днешния ден от " Възраждане " изпратиха позиция, в която декларират, че са получили покана, само че защото досега никой от медиаторите в диалога или самите ръководещи в София не са поели явен ангажимент, че ще изпълнят наложителното изискване, сложено от " Възраждане ", обвързвано с възобновяване на Паметника на Съветската войска, те няма да участват на днешните диалози.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР