Личните причини, с които преди ден Мария Филипова беше изненадващо

...
Личните причини, с които преди ден Мария Филипова беше изненадващо
Коментари Харесай

Освободената по лични причини от финансовия надзор Мария Филипова оглави КЗП

" Личните аргументи ", с които преди ден Мария Филипова беше изненадващо беше (КФН) се оказаха преместването и на нов пост.

С решение на служебния кабинет от сряда тя е назначена за ръководител на различен регулатор - Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

На изключителното съвещание на 21 май Народното събрание освободи Филипова от функционалностите ѝ в КФН, откакто самата тя изиска това с претекста " персонални аргументи ", година преди мандатът ѝ публично да изтече.

С решението на служебния кабинет е заменено цялото управление на КЗП, като за нови членове са назначени Александър Колчева, икономист, и Цветислава Лакова, правист.

Рокадата в КЗП е направена поради 132 сигнала в Инспектората на Министерството на стопанската система и промишлеността са постъпили против активността на досегашното управление, се показва в решението на служебния кабинет.

В формалната информация на Министерския съвет е посочено, че Мария Филипова е с над 10 годишен опит в правната сфера. Работила е в Министерство на правораздаването, както и в дирекция " Правна " на Министерството на финансите, в Агенцията по вписванията, Агенцитая за приватизация и следприватизационен надзор и други

Припомня се също, че е била заместник-председател на КФН, управляващ ръководство " Надзор на капиталовата активност " и ръководител на Държавна комисия по хазарта.

Името ѝ стана известно през 2020 година по време на следствията против Васил Божков поради по-ранната ѝ роля на ръководител на Държавната комисия за
хазарта.

През 2020 година по време на бягството си в Дубай Васил Божков беше популяризирал свои sms-и до Владислав Горанов, в които демонстрират по какъв начин двамата споделят към идни съвещания или срещи с управлението на хазартния регулатор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР