Споразуменията по зърнената сделка престанаха да действат, тя е спряна,

...
Споразуменията по зърнената сделка престанаха да действат, тя е спряна,
Коментари Харесай

Кремъл обяви спирането на зърнената сделка

Споразуменията по зърнената договорка престанаха да работят, тя е спряна, съобщи прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.
" Всъщност черноморските съглашения престанаха да важат през днешния ден. Както президентът на Руската федерация сподели по-рано, крайният период е 17 юли. За страдание частта, която се отнася до Русия, тези черноморски съглашения не са изпълнени до момента. Следователно действието му се приключва “, изясни представителят на Кремъл.
Той акцентира, че незабавно щом частта от договореностите, касаеща Русия, бъде изпълнена, Москва неотложно ще се „ върне към осъществяването на тази договорка “.
Както сподели представителят на външното министерство Мария Захарова, Русия публично е уведомила Турция, Украйна и Организация на обединените нации за възражението си против удължаването на договорката за зърно.
Владимир Путин предходната събота в диалог с южноафриканския президент  Сирил Рамафоса съобщи, че отговорностите за унищожаване на пречките пред износа на съветски храни и торове не са изпълнени. Той акцентира, че главната цел на зърнената договорка остава неизпълнена - доставката на зърно за нуждаещите се страни.
Черноморската самодейност, която беше подписана на 22 юли 2022 година от представители на Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации, включваше експорт на украинско зърно, храни и торове през Черно море.
Беше част от пакетната договорка. Втората част - меморандумът Русия-ООН, предопределен за три години - предвиждаше деблокиране на износа на съветски храни и торове, наново свързване на Руската земеделска банка към SWIFT, обновяване на доставките на селскостопанска техника и аварийни елементи, възобновяване на работата на Толиати - Амонячен водопровод Одеса и редица други стъпки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР