Споразумението за името Северна Македония беше сделка с ангела, т.е.

...
Споразумението за името Северна Македония беше сделка с ангела, т.е.
Коментари Харесай

Македонски журналист: Тези, които искат мир на Балканите, са много радостни от...

Споразумението за името Северна Македония беше договорка с ангела, т.е. ангелите помогнаха да се подписа този контракт. Това сподели в предаването „ Лице в лице” македонският публицист Виктор Канзуров.
Тези хора, които желаят мир и съгласие на Балканите, изключително сред Гърция и Македония, са доста радостни, че е подписан този контракт, добави той.
По думите му не всичко е без спънки сега.
„ Има доста рискове, проблеми и мисля, че съответно, в случай че приказваме за Македония, евентуално и в Гърция е по този начин. Дори от ръководещите няма откровено предпочитание да се отстранен проблемите, които провокираха да има потребност от контракт сред Гърция и Македония, и двете страни да не могат да намерят общ език към този момент 27 – 28 години”, сподели Канзуров.
Според него е огромна правдивост, че партията на някогашните югокомунисти прави този контракт и контракта с България.
„ Тази партия, която се наричаше Съюз на комунистите на Македония, беше основен проводник на антибългарския и антигръцкия национализъм в страната”.
По мнението на Виктор Канзуров обаче те не са откровени.
Гостът дефинира дясната партия Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ, която е срещу новото име, като несериозна групировка. По думите му, сега тя влиза в връзки със сръбски обединения и в партията има съществени антибългарски настроения. В Македония хората с проюгославски сантименти са повече в сравнение с тези, които желаеха Македония да бъде самостоятелна страна.
Според него тази партия се нагажда към това, което желаят гласоподавателите. Македония към момента счита Сърбия за най-близка страна на Балканите, счита той.
Канзуров съобщи, че отводът на Борисов да се срещне с македонския президент е безусловно вярна постъпка. Той обаче дефинира като внимателни изявления на българските политици. Според него някогашните югокомунисти в Македония също желаят да обезвреждат българското историческо минало. Канзуров е на мнение, че множеството лозунги на министър-председателя Зоран Заев са подправени.
На финала той предвижда, че референдумът за новото име на Македония ще реализира триумф. Журналистът обаче изрече терзанието си още веднъж, че българската политика по отношение на Македония е неправилна, защото в началото политиците ни са били срещу географското име на Македония, а по-късно са трансформирали мнението си, както и не са реагирали по никакъв метод на речта на Заев, където част от българските книжовници бяха включени в подтекста на македонската история.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР